Matrix Oil Wonders Indian amla

декември 21, 2014 Maia Georgieva 2 Comments

Здравейте!
Тези дни се бях отдала на кратка почивка от блогването, но ето, че днес съм отново тук. В късния неделен следобед реших, похапвайки малко фъстъчки, да напиша ревю на нещо, което използвам редовно последните няколко седмици за косата си.

Маслата се превърнаха в задължителна стъпка от навиците на жените, свързани с тяхната красота. След изключителният успех на маслата на Biolage – Exquisite Oil, Matrix представя напълно нова гама Oil Wonders (Масла чудо). Вдъхновени от най-екзотичните места по света – Индия, Египет и Амазонка. Тези масла ни разкриват как жените в тези райони се грижат за косата, за да е здрава и красива и лабораториите на Matrix взимат най-ценните съставки, за да ги претворят в Масла Чудо. 

Трите възможни варианта са: масло с Индийска амла (дава 4 пъти повече сила на косата*), масло с Амазонско Мурумуру (укротява косата за 3 дни*) и масло с Египетски Хибискус (увеличава жизнеността на цвета с 77% повече блясък*).

Моето е това с Индийска амла.

















                                                                                                                                                                                                                                                  В Индия маслата се използват, за да подсилят косата при аюрведичния масаж. Индийската амла е основно масло при аюрведичните процедури, за да подсили косата и да излекува съзнанието, тялото и душата. Амлата е едно от растенията с най-високо съдържание на витамин C в природата.

Масло с Индийска амла - дава 4 пъти повече сила на косата*

Ароматно съчетание на масла, обогатено с масло от индийска амла. Съживява накъсващата се, слаба коса, за да възстанови силата, докато увеличава мекотата и блясъка. Подходящо за всеки тип коса.
*При използването на комбинация от Matrix шампоан, балсам и съответното масло Oil Wonder.


Дизайнът на опаковката е доста ориенталски и шик. Винаги съм си падала по подобен вид елементи и стил! Маслото е цели 125 мл. Ползвам го доста, а до сега са изхабени едва 2-3 пръста от бутилката. Тя е много удобна, защото е с пръскало и никога не изпомпва прекалено много количество. За моята сравнително дълга коса са ми нужни три помпички, за да нанеса хубаво навсякъде. Мазно е на допир, но пък не омазнява косата. Има много специфичен аромат - хем е сладък, хем леко тръпчив. Matrix казват за него, че е "ароматен еликсир от екзотични подправки, съчетани с цитруси, чувствени цветя и мистериозни дървесни нотки за абсoлютно автентично преживяване за красотата". Много е интересен - загадъчен, топъл, идеален за студените зимни месеци. Направо се пристрастих към него. Харесва ми, че се запазва върху косата ми и то за доста продължително време. Може да се нанася като предварителна грижа преди шампоана или по време на нанасяне на маската, както и като завършваща грижа. До сега винаги съм използвала маслото на мокра коса след баня. Разпределям го по краищата и дължините, накрая нанасям малко и в корените, за да пригладя косата и там. Оставя косата ми красиво блестяща и загладена. Също така е мека, и много гъвкава. След по-продължителното използване, мога да кажа, че маслото направи косата ми - особено краищата много по-плътни и здрави. Също така забелязвам по-малко цъфтежи и това, че не седи така опърпана накрая. 
Много хубаво масло и с голямо удоволствие ще опитам и останалите две от серията. Цената на маслата е под 20 лв. Какво по-хубаво от толкова добра грижа за косата на толкова приемлива цена!

2 коментара:

  1. Ако наистина предпазва от цъфтеж, задължително трябва да се сдобия с 5-6 броя :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много интересен продукт, събуди любопитството ми, определено ще го потърся след празниците.

    ОтговорИзтриване