WELEDA - SKIN FOOD

януари 11, 2015 Maia Georgieva 0 Comments

Хееей, предполагам, че много от вас вече знаят това, че на пазара от този месец може да се открие новият крем със супер готино име - SKIN FOOD на WELEDA. Всъщност е нов за Бг пазара, но не и за WELEDA като цяло. SKIN FOOD е мултифункционален крем за лице и тяло при суха и груба кожа, който е включен в гамата за тяло на WELEDA oще през далечната 1926 г. и оттогава досега се е превърнал в абсолютна класика и любим продукт на редица известни личности. 


Нaпълно отговаря на името си и наистина осигурява "храна за кожата". Съдържа екстракт от органична теменуга, масла от цветове на органичен невен и лайка, органично слънчогледово масло, пчелен восък, бадемово масло, ланолин. Дерматологично тестван е, с натурално pH и международен сертификат за натурална и органична козметика NaTrue. Не съдържа синтетични оцветители, ароматизатори, консерванти и минерални масла. 
Кремът е в алуминиева тубичка, като много други продукти на WELEDA. Както може би знаете, това е добре, за да се запазят съставките му и да са все така действащи и живи. И е зелена! Ех, че ми става пролетно само, като я гледам... 
Консистенцията е кремообразна и има жълтеникав цвят. Доста гъст е. Ароматът му е билков, изключително наситен, свеж и докосващ сетивата. Кремът е подходящ за всекидневна употреба и може да се прилага както за тяло, така и за лице. Пише, че е подходящ за лице, ръце, крака, устни, лакти, които са сухи, загрубели и раздразнени, и имат нужда от интензивно подхранване и успокояване. Обикновено използвам SKIN FOOD, за да омекотя части от кожата ми, които са мнооогооо сухи, напукани и раздразнени от хард студа навън. Най-често го нанасям на ръцете. Моментално ги облекчава. Необходимо е малко количество, а ако са много сухи и груби нанасям повече от крема. След това масажирам, за да се поеме напълно от кожата. Пише, че за по-дълбоко подхранване може да намажете ръцете си с по-обилно количество крем, да сложите памучни ръкавици и да оставите да подейства през нощта. Все още не съм опитала този метод, но скоро може и да го направя. С кремчето намазвам още бузите, около носа и брадичката си, които понякога след като се прибера и махна грима си, чувствам сухи. Добре се отразява на кожата ми и я омекотява и подхранва просто прекрасно. А още с изваждане на крем от тубичката, успявам да усетя великолепния аромат, лъхащ на природа и живот, което е още по-хубавото за мен. Да си призная, че толкова истински аромат скоро не бях усещала!


Има два вида опаковки от 75 мл. - 22 лв. и от 30 мл. - 15 лв. Ще намерите 
SKIN FOOD в аптеки, дрогерии и биомагазини.

0 коментара: