Kama Ayurveda - Almond and Coconut Lip Balm

февруари 18, 2015 Maia Georgieva 0 Comments

Първото нещо, което ще Ви представя е балсамът за устни Almond and Coconut Lip Balm. Толкова съм захласната по него и толкова много ми хареса. Любов от пръв поглед! Взех го, разгледах го и си казах: "Ехааааааа! Не може да бъде! Толкова готско нещо!"
Намира се в една много екзотична картонена опаковка. Тюркоазена, обагрена с палми, бадеми, пшеничен клас и златни елементи. От там искача симпатична кръгла пластмасова опаковчица (5гр). Виждате, че капачката е черна, а бурканчето прозрачно. При отваряне забелязваме, че има предпазна пластинка. Много ми харесва изчистения дизайн и това, че е много лека и практична. Разнасям балсама навсякъде с мен и сигурно вече свят му се зави. Опаковката е все така здрава и запазена. У дома седи на видно място и все я взимам, за да я поразгледам и да се намажа едно хубаво :)
Съставките му са велики! Съдържа бадемово масло, рициново масло, пшеничен зародиш, пчелен восък, какаово масло и кокосово масло. М? Супер, нали? Повече за всяка съставка и действието й, можете да прочетете на сайта, където се предлага продукта - тук.
Балсамът е твърд и е необходимо хубаво да потъркам няколко пъти върху него, за да взема необходимото количество. Ако е седял на топло място леко поомеква. Отворът е достатъчно голям, за да мога безпроблемно да бръкна с пръстче и да го завъртя. В бурканчето има жълтеникав цвят, но на устните стои прозрачно. Мога да напластявам и да добавям още и още, като продължава да стои все така прозрачно и не тежко върху устните. Още с отваряне на капачето, усещам невероятен аромат -  смесица от бадем и кокос. По-скоро е бадемов и то на печени бадеми, а коксът е само лека нотка. Определено не е натрапчив и прекалено силен, а доста умерен и ъм... вкусен! Ах, толкова е пленителен.... Запазва се известно време върху устните. А аз сладко, сладко си ги пооблизвам :) Дааа, наистина има лек, хубав вкус.
Нанасям балсама самостоятелно през деня или преди червило (най-вече матово), за да омекотя предварително устните си. Моментално ги прави гладки и подхранени. Оставя лек блясък и дори бих могла да кажа, че ги прави една идея по-сочни и обемни. Най-много обичам, когато го нанеса преди да си легна. Само да знаете колко мекички и пухкави са устничките ми на сутринта! Събуждам се и само като ги втрия една в друга, усещането е божествено.....
Напълно си залужават 23. 36 лв., ако държите да се поглезите с нещо напълно натурално, за да предпазите своите устни от студа и вятъра навън и да ги дарите с желаната мекота и хидратация. А и този аромат.... всеки трябва да го подуши! Има и вариант с роза, но този с бадемите е много по-уау за мен!
Слънчеви усмивки! :)

0 коментара: