Healthy Oils Products - health of nature

февруари 18, 2016 Maia Georgieva 0 Comments

Любопитни ли сте да разберете какво се крие вътре?
Който следи Facebook страницата ми вече е разбрал - мини благинки от Healthy Oils
Вижте сами:
Розова вода, ексфолиант за тяло и лице от ядки на слива и масло от прасковени ядки.

Healthy Oils е българска компания, която произвежда своите продукти в долината на розите - Карлово. Направени са с много любов, грижа и внимание. На всеки продукт е отбелязано, че е 100% натурален, без добавени консерванти, парабени или други химични съставки. Подходящи са за вегани и вегетарианци и са регистрирани от VEGAN SOCIETY, UK. За мен се отличават се с деликатност и истински цветни, плодови аромати.

Healthy Oils - розова вода 
Розовата вода е моят фаворит! Толкова мноогоо исках да я опитам, защото предполагах, че е нещо, което ще ми стане любимо. След като я пробвах се убедих, че съм била права. 

Красивата стъклена бутилка я прави още по-изискана и приятна за окото. Може да бъде открита в разфасовки от 250 мл. или 500 мл. Пише, че е 100% натурална без добавени разредители, оцветители или изкуствени консерванти. Богата е на розово масло и в нея могат да се видят малките частички с ръждиво-златист цвят. Това не са прашинки , а розовото масло. То не е извлечено от нея, затова е толкова благотворна, тъй като реално маслото носи всички ползи за кожата. Направена е от най-качествената роза - роза Дамаскена, растяща в сърцето на Розовата Долина.
Розовата вода има множество предимства. Ако желаете да се запознаете с тях, можете да надникнете в следната статия тук.
Може би ще е наистина благотворна за косата, кожата, храносмилането, кръвообращението и какво ли още не. Аз предпочетох да използвам моята за кожата на лицето си. И откакто я имам, я използвам върху памучен тампон, с който минавам вече добре почистеното си лице от грим в края на деня. Действа много освежаващо и отпускащо. Изключителният свеж аромат на роза е доста осезаем и се усеща в цялата стая, когато използвам водата. Дори леко за усеща и върху кожата след това. Отстранява и последните остатъци грим и я оставя мека и гладка. Усещам супер, супер свежест. За жалост върви доста бързо и скоро ще се наслаждавам единствено и само на красивото стъклено шишенце. 

Healthy Oils - масло от ядка на праскова
Този продукт се предлага в тъмно стъклено шишенце (100мл.). От Healthy Oils са заложили на този вид опаковки, тъй като те по никакъв начин не взаимодействат и не променят продукта, докато се съхранява в тях. Маслото е направено от прасковени ядки, като се добива по метода на студеното пресоване. Дават го супер добро за суха кожа, защото ще я хидратира, подхрани и ще изравни тена. Може да се използва като лосион за тяло или крем за лице (вместо нощен крем). Освен това е подходящо за зоната около очите, ще подхрани и стимулира растежа на миглите. Ако предпочитате, можете да го добавите към маски за лице, коса, кремове, парфюми, сапуни, свещидуш гелове, подходящо за масаж и спа процедури. 
Очаквах да е по-мазно, но маслото се оказа доста благоприятно за използване директно върху кожата. Притежава аромат на прасковени костилки. Използвам го за хидратация на ръцете и лицето си. Бързо попива и съм изненадана, че не оставя толкова мазен филм след себе си. Кожата е по-еластична и хидратирана. 

Healthy Oils - натурален ексфолиант за лице и тяло от ядка на слива
Можете да забележите, че ексфолиантът също е в красива стъклена опаковка ( 124гр. или 313гр.) със златна капачка. Усеща се много добре в ръцете ми и е третият продукт, който нанасям с удоволствие върху лицето си. Направен е от ядка и масло от ядка на слива. Представлява съвсем ситно стрит прах. 
Няколко лъжички от него смесвам с вода и разбърквам до получаване на еднородна смес. Тя става мека, пуфкава и с аромат на счукани костилки :) Знам, че прозвуча странно, но наистина е така. Частичките са много ситни и почитателите на този вид ексфилианти биха го харесали. Радвам му се един път през седмицата, когато имам нужда от по-добро почистване. Може да се използва и в банята, когато кожата е навлажнена. Тогава просто взимате малко от праха и започвате да разтривате върху лицето. Ефектът е същият и който от двата начина да опитате, все ще постигнете мека и сияеща кожа.

Както може би се досещате, от трите продукта най-любимото ми е розовата вода. Бих я използвала винаги и дори няма да ми омръзне. Дали вместо мицеларна вода или като финални щрихи в почистването и повече за освежаване, винаги върши чудна работа.
А Healthy Oils може би вече сте виждали в някои магазини, предлагащи био и натурални храни и козметика. Пълният им списък тук :) Цените са им приемливи и като ориентир може да погледенете например в този сайт
Усмивки! :)

0 коментара: