Неочакваните съставки на щастието

август 04, 2016 Maia Georgieva 0 Comments



Лятото е моментът, който е изключително подходящ за леко и неангажиращо четиво. В неговата компания можете да прекарате неусетно голяма част от времето си на плажа, докато събирате слънчеви лъчи и нежният морски бриз нежно гали кожата ви. 
Двете със сестра ми винаги отнасяме по една книга на плажа. Според моя boyfriend, когато забучим носове в книгите си, ставаме изключително скучни на плажа, но няма как. Понякога книгата е толкова интересна, че просто не ти се иска да я оставиш, докато не я прочетеш докрая. Така се случи и с "Неочакваните съставки на щастието" на Дебора Маккинли. Роман на издателство Intense, който се чете набързо. Едва разлистил първите страници, вече си към края на книгата и се чудиш "ще намерят ли щастието си най - после". Става дума за главните герои - писателят Джак Купър и почитателката на неговите романи - Ийв. Двамата са привърженици на добрата храна, поднесена с тънкост и финес, търсещи все още стабилно рамо, на което да се опрат.

Допадна ми начинът, по който са представени няколко любовни истории, които всеки път се оказват толкова нестабилни и крехки. През цялото време обаче еднствената стабилна връзка е кореспонденцията между Джак и Ийв, която водят не по друг начин, а чрез писма. И макар, че много пъти и на двама им се е приисквало да се чуят по телефона или видят, единственият начин, по който комуникират месеци наред са писмата. Голяма част от темите в тях са свързани със страста към храната и откриването на нови трикове за приготвянето й.

Ако и вие започнете да четете книгата, несъмнено и вашата уста ще се напълни със слюнка и ще ви се прииска да опитате от апетитните и уханни блюда, които описват. Ще ви направи впечатление, че през цялото време, наред с останалите действия, се говори за храна. Пепоръчват се рецепти, изпробват се, дегустират се, нещо се пече, налива, поръчва, разбърква.... Всеки един момент е изпълнен и с нещо вкусно. Дали Джак и Ийв най-после ще се срещнат и дали между тях ще се зароди истинска изпепеляваща любов, можете да разберете, единствено, ако прочетете книгата. Навярно ви заинтригувах, м? :)
До скоро!
Целувки :*

0 коментара: