Блясък ♡ “Prêt-à-Lumière” от CATRICE

януари 07, 2017 Maia Georgieva 2 Comments



Здравейте, сладки!!!

Разбира се, първият козметичен пост за новата година трябва да е на нещо блестящо, златно, лъщящо. Strobing - ът навлиза все повече и се очертава да бъде топ тенденция на годината в грима. Това е подчертаване на по-изпъкналите части на лицето ни като скулите, средата на челото, нослето,под веждите, над горната устна и брадичката. CATRICE пуснаха чисто нова лимитирана серия, която е посветена изцяло на тази техника. Всички продукти са много подходящи именно за направата на тези светлосенки върху лицето. “Prêt-à-Lumière” включва блестяща спирала за очи Glam & Doll, молив за акценти за устни & вежди, винилов гланц-стик, дефиниращ блясък за лице, озаряващ серум, стробинг гел хайлайтър и хайлайтър пудра. Много, много неща, кое от кое по-блестящо. Изборът е огромен - класически прахообразни текстури, кремообразни и течни, апликатори с пипети и писалки. Цветовете са натурални, розовеещи, златисти. Блясък и само блясък. Лично мен много ме заинтригуваха и нямаше как да ги подмина. След като се сдобих с няколко така желани сладки кутийки и бурканчета, започнах да топкам пръстчета и четки и да се мажа като истинска маймунка, изкушена от блестящите тонове и сияйния ефект. 

Prêt-à-Lumière by CATRICE – Дефиниращ блясък за лице


Златната пластмасова опаковка изглежда наистина луксозно. Притежава апликатор, който улеснява поставянето на продукта. Достатъчно е да нанеса няколко точки на местата, които искам да озаря, а след това ги преливам с пръсти, четка или гъбичка. Апликаторът е пухкаф, мек и подвижен в края си. Успявам да нанаеса много прецизно само на местата, на които желая. Текстурата е кремообразна. Сякаш има съвсем лек аромат. Разнася се равномерно и лесно. Предлага се в два цвята - C01 Golden Glow и C02 Radiant Rose. Първият е топъл златист нюанс, а вторият е хладно розе. И двата са много красиви и стоят буквално като звезден прах върху лицето. Моят е C02 Radiant Rose. Цветът е светло розово с много малки блещукащи частички. Въпреки че консистенцията е като крем и течна, след като се разнесе сякаш изсъхва и изобщо не се чувства върху кожата (трябва да се работи бързо, за да не изсъхне и остане под формата на петънце). Може би и заради това е доста издръжлив. Озаряването е много фино и деликатно. Препоръчителната цена на блясъка е 8,19 лв.

Prêt-à-Lumière by CATRICE – Стробинг гел хайлайтър


Този хайлайтър под формата на гел е нещо ново за мен. До този момент съм имала единствено прахообразни. Намира се в елегантно масивно стъклено бурканче. Затваря се стабилно и няма опасност от изливане. Като количество е доста и смятам, че ще може да се използва много време, стига да не изсъхне и да се втвърди. Иначе е пухкаф :) и сладурски за използване. Нужно е леко да се топне върха на четката или на пръстчето и да се разнесе. Работи се лесно. Слива се идеално с тена на кожата и я озарява много приятно. Предлага се само в един цвят C01 Luminious Lights, който съдържа озаряващи частици в розово-бронзов нюанс. Прави лицето озарено, сияйно и свежо. Не е прекалено искрящ и няма отчетливи блестящи частици. Един от любимите ми продукти от тази лимитирана серия! Можете да го намерите за 10,19 лв.

Prêt-à-Lumière by CATRICE – Хайлайтър пудра 


Ииии следва хайлайтър пудра. В компактна пластмасова кутийка. За съжаление моите се натрошиха. Много неприятно, но какво да се прави. Ползвам си ги и така. Прочетох, че може да се поправи със спирт, но не ми се рискува да я окепазя още повече. Много фина и нежна. Лесно се прелива. Пише, че може да се прилага върху кремообразни продукти. Така засилва блестящия ефект. Предлагат се три цвята - C01 Luminious Lights, C02 Golden Glow и C03 Prismatic Pink - натурален, златен и розе. Аз имам C01 и C03. Може би по-любима ми е розовеещата, номер C03. Обичам да я използвам дори като руж и сенки за очи. Стои много красиво на лицето. Бежовият/ натурален C01 нанасям повече като хайлайтър. Цената им е 10,19 лв.




Много трудно хванах цветовете, защото са доста блестящи, все пак са хайлайтъри. Надявам се да се вижда нещо, за да придобиете някаква представа, ако се чудите кой да предпочетете. Най-дясно е стробинг гел хайлайтърът, след това е дефиниращият блясък за лице и накрая са двете хайлайтър пудри.
И накрая няма как да пропусна да покажа тази така сладка четка за сенки на Essence.

Всички продукти са заредени в Лили Дрогерий. Предвижда се да са там от декември до януари 2017г.

 До скоро! :)

2 коментара:

  1. Стробинг гела ми е фаворит! Пробвах го от тестера само, за съжаление, тъй като бързо беше разпродаден в моя град. Страхотно ревю :)

    http://nikovamakeup.wordpress.com

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Да, наистина стои мноого красиво на лицето! Дано да успееш да се сдобиеш с него, за да му се порадваш отблизо :)

      Изтриване