Fun’Ethic skin products

февруари 11, 2017 Maia Georgieva 0 Comments



Хей, хей!
Събота! Хубаво звучи, нали?!
Докато си пия кафето днес, още по нощница в леглото :) пописах за новата за мен сладурска френска марка Fun’Ethic. Предлагат три серии органични продукти - за тийнове, за 20+ годишни и за 30+ годишни. Всяка включва няколко неща, подходящи за дадената възраст кожа. И тъй като приближавам 30-те и по-скоро вече се чувствам в тази графа, избрах да опитам именно нея. „Живей своите 30“ е хидратираща и забавяща стареенето серия. Отличителният цвят за тази линия е лилавият. Първото, което забелязах беше нарисуваното анимирано момиче и малинката. Тази серия съдържа екстракт от малини. Да, забравих да споделя, че нещата на Fun’Ethic са био и изключително отговорни към природата. След като от марката ме попитаха какво бих искала да опитам, избрах крема за лице, мицеларната вода и магическите кърпички за почистване на грим. В момента съм луднала по овлажняващи кремчета за лице, защото след тази чудна зимичка, не очаквах иначе мазната ми кожа да стане толкова суха и изпръхнала. Магическите кърпи избрах от чисто любопитство. А мицеларните води са нещото, което използвам всеки ден и се точат като топъл хляб.

Магически кърпички за грим Fun’Ethic
Започнах да използвам магическите кърпички за лице веднага. Те са пет в опаковка и са с размер 10 на 10. Ръчно направени са. Подходящи са дори и за чувствителна кожа. Водят се магически, защото можете да премахнете грима си и да почистите лицето си с тях 300+ пъти. Просто след това ги изпирате на ръка или ги пускате в пералнята. При първият опит да премахна грима си с кърпичката ми се стори прекалено груба и твърда. След като я изпрах обаче, тя поомекна. Остана все така плътна, а мръсотията по нея падна изключително лесно само с няколко потърквания на сапуна под течаща вода. Оставям я да изсъхне и след това отново е готова за употреба. Сега всеки ден си премахвам грима с тях, като са ми нужни две кърпички. С едната да премахна грима от очите, а с другата - от лицето. Една кърпичка я изполвам и от двете страни. Напоявам я с малко количество мицеларна вода, която изсипвам бавничко върху кърпичката, за да може да я поеме, след което минавам по лицето си с нея. Омита всичко - спирала, очна линия, червило, справя се с всякакви продукти. Интересното е, че пробвах да доотстраня грима си с кърпичката, когато вече я бях изпрала и все още беше мокра. Не сложих мицеларна вода, а просто минах с нея по лицето си и тя отново проработи и изтри остатъците от грима. Един ден за малко да се разделя с една от магическите си кърпички. Бях изпрала кърпичката си и я бях оставила да изсъхне. Сестрото помислила, че е използвана мокра кърпа и я приготвила за изхвърляне. След което й обясних, че това е еко кърпичка, която може да се използва многократно. Така, че сестро, забрави за тампоните за известно време и опитай кърпичката. Fun’Ethic отново са помислили за природата със създаването на тези кърпички. Добра идея да спестя използването на 3 тампончета дневно. 

Мицеларна вода „Живей своите 30“
Най-редовно поставям тази мицеларна вода върху магическите кърпички. Има кафеникав цвят и специфичен аромат, който не мога да определя. Пише, че 98,9% от всички съставки са от естествен произход и 14% от всички съставки са биологични. Съдържа екстракт от малина, органичен градински чай, органична роза, глицерин, органично алое вера. Свикнах да премахвам грима си с мицеларни води. Тази си върши работата чудесно. Успява да разтвори и премахне грима без много потъркване. Не дразни и не щипе на очите. Оставя кожата гладка, мека, почистена и свежа. Не се чувства никакъв филм след това, а кожата не се усеща суха и опъната. Никак даже!

Дневен крем „Живей своите 30“

Тук отново имаме екстракт от малина, както и органични зехтин, ечемик, градински чай, роза, алое вера, масло от шеа. 98,9% от всички съставки са от естествен произход и 13,5% от всички съставки са биологични. 
Отдавна не бях използвала кремче в подобна бутилчица с помпичка. Обикновено са в пластмасова тубичка или стъклено бурканче. Тук обаче е заложено на удобството. Две помпички са достатъчни за разпределяне върху цялото лице. Консистенцията е по-скоро течна, флуидна, което може би обяснява и защо е заложено на подобен тип опаковка. Притежава свеж, ненатрапчив аромат, който след нанасяне постепенно избледнява. Първоначално се чувства върху кожата, но след това попива и тя остава матирана. Изключително приятен лек дневен крем, който кара кожата на лицето ми да се чувства приятно през целия ден. 
Всички тези Fun’Ethic открития можете да намерите в съвсем новия он-лайн магазин http://www.beautyskin.bg/. Мен определено ме грабнаха с това, че са направили нещата си по много готски и сладурски начин, като е оставена настрана помпозността, грандиозността и натруфеността. 

Имайте изпълнен с усмивки ден! :) :) :)

0 коментара: